Een nieuwetijds strategie bepalen
voor je onderneming

- Online cursus waarin je leert hoe je stap voor stap je bedrijfsstrategie kunt bepalen -

Een nieuwe spannende tijd, met nieuwe kansen & mogelijkheden

Het is je vast niet ontgaan dat de wereld onderhevig is aan grotere veranderingen. De wereld zoals we die kenden is eigenlijk verleden tijd en dat betekent dat er plaats gemaakt kan worden voor het nieuwe. Het vormgeven van een nieuwe tijd. Een enorme creatieve uitdaging die ons als mensheid hierin te wachten staat.

Het is dan ook niet vreemd dat je als ondernemer lastig grip kunt krijgen op zo’n grote wereldwijde transitie. Want wat is dan dat nieuwe en hoe kun je op basis van zoveel onzekerheid nou een geschikte koers bepalen? Een terechte vraag die wij samen met jou proberen te beantwoorden.

Als Conscious Business School helpen wij ondernemers, zoals jij, graag om die transitie te maken naar het nieuwe ondernemen. Want ja, het ondernemerschap zal er ook aan moeten geloven. Oude bedrijven, organisaties en structuren die op de oude leest opereren worden langzaam uit het straatbeeld verdreven. Natuurlijk, wij zijn ons ervan bewust dat dit vooralsnog een hypothese is, maar gezien de tendensen en de ontwikkelingen is dit wel eentje die door velen, en misschien ook al wel door jou, wordt onderschreven.

Wij richten ons tot ondernemers die erkennen dat er verandering op komst is en die bereid zijn om daarop in te spelen. Die niet terug deinzen van een flinke portie uitdagingen en die het durven om de eerste bouwstenen van die nieuwe tijd te gaan leggen. Het vertrekpunt of het begin voor die verandering is de ontwikkeling van visie. De visie is dan ook key in al onze trajecten en cursussen. Met visie bedoelen we niet enkel een bedrijfsvisie, maar dat je uiteindelijk gaat zien, dingen worden helder. Je ontwikkelt bewustzijn.

Met deze cursus helpen we jou om een krachtige strategie te bepalen. Naast visie maken we gebruik van een drietal methoden die je onderneming binnenste buiten keren. Zo wordt duidelijk welke instrumenten je gaat inzetten om je doelen te behalen. Met praktische stappen maken we de brug naar de praktijk.

Het belang van een goede strategie

Succesvolle bedrijven hebben goede strategieën. De strategie vormt de brug tussen de visie en de praktijk.Het gaat over hoe je je doelstellingen wilt gaan realiseren. En voor dat hoe heb je diverse instrumenten tot je beschikking zoals mensen, middelen, processen, structuren en concepten. De vraag is nu: hoe kies je de juiste instrumenten en hoe kan je ze optimaliseren?

Om die keuze te kunnen maken zul je eerst helder moeten krijgen wat er goed en niet goed werkt in je onderneming. Hoe staat het met de werking van je instrumenten? En hoe kan je alle noodzakelijke instrumenten zo effectief mogelijk inzetten en zo nodig verbeteren?

STRATEGIE = HOE REALISEER JE ZO EFFECTIEF MOGELIJK JE DOELEN

Om je strategie te bepalen kijk je niet alleen naar de bestaande instrumenten, maar ga je ook op zoek naar nieuwe opties. Creativiteit moedigen we daarbij aan. Zo wordt het een optimale mix van oud en nieuw. 

Strategie gaat over de grote lijnen, dus vermijden we de details. Focus aanbrengen hoort daar ook bij. We houden het simpel. Want effectiviteit gaat over eenvoud.

0 +
Jaar ervaring als ondernemer
0 +
Ondernemers geadviseerd

Je strategie vormt de route naar het succes

Strategische stappen bepalen, daar ga je mee aan de slag. Om die stappen te kunnen formuleren zul je een duidelijk inzicht moeten hebben in alle aspecten van je onderneming. Waar ben je sterk in? Wat zijn je zwaktes en uitdagingen? Je kansen en bedreigingen? Hoe breng je focus aan? De antwoorden op deze vragen zijn bepalend voor je strategie. Kortom: je gaat analyseren, ontdekken en keuzes maken.

Onderdelen van de cursus

MODULE 1: de sterktes en zwaktes van je bedrijfscultuur

In deze module ga je kennismaken met ons Bedrijfscultuur Model en kun je aan de hand van een quiz inzicht krijgen in de sterker en zwakker ontwikkelde cultuuraspecten. Bij jouw kernkwaliteiten horen ook valkuilen en uitdagingen. Hoe kerken je die en hoe ga je er mee om?

MODULE 2: de SWOT analyse

Hier ga je aan de slag met het in kaart brengen van je sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen én hoe deze zich tot elkaar verhouden. De vele per bedrijfsgebied gerangschikte vragen plaveien de weg naar duidelijke uitkomsten.

MODULE 3: het 80/20 principe

Het 80/20 principe houdt in dat je met minimale inspanning en middelen maximale resultaten behaalt. Je gaat een analyse maken om boven tafel te krijgen hoe je dit principe in je voordeel kunt laten werken. De complexiteit terugdringen is nauw met dit principe verbonden.

MODULE 4: de Blue Ocean strategie

De Blue Ocean strategie is een mooie methode om je waardepropositie te vernieuwen in combinatie met kostenreductie. Het doel is om je aanbod zodanig aan te passen dat je concurrentie het nakijken heeft. Vervolgens ga je de effecten van je vernieuwing toetsen aan de hand van het Business Model.

MODULE 5: je strategie bepalen

Om richting aan je strategie te geven ga je allereerst focus aanbrengen. Dan leer je om alle info uit de vorige modules te reduceren tot een paar conclusies, zodat je daaruit de belangrijkste strategische stappen – big steps – kunt verwoorden in een stappenplan.

Extra voordelen

Voor wie?

Deze cursus is met name geschikt voor ondernemers die kritisch kunnen en willen reflecteren, die zich herkennen als nieuwetijds ondernemers en die behoren tot het MKB met een omvang van plm . 10 tot 100 mensen. 

Onbeperkt toegang tot je leeromgeving zolang de cursus duurt!

Wij vinden het belangrijk dat je je kunt focussen op de inhoud van de cursus en dat je daar de tijd voor kunt nemen. Daarom krijg je onbeperkt toegang tot de cursus die je volgt! Dus mocht je iets terug willen lezen of beluisteren? Geen probleem!

Voorzien van video's en opdrachten

Met de video's worden de accenten op de zaken die écht belangrijk zijn wat meer uitgelicht. Daarnaast zitten er ook opdrachten in waar je zelf mee aan de slag kunt + krijg je feedback van business coaches als je ze inlevert (Let op: dit is niet verplicht!).

Het drieluik: de transitie naar het nieuwe ondernemen

Drie online cursussen die je helemaal klaarstomen voor het nieuwetijds ondernemen. Met de cursussen:

Deze drieluik is met name geschikt voor ondernemers die van A tot Z de transitie willen maken naar het nieuwe ondernemen. Geschikt voor ondernemers die een bedrijf hebben met minimaal 10 mensen.

Bundelprijs € 900,-

Een krachtige strategie bepalen

€ 425,-

FAQ

Ja dat kan, mits je binnen de tijdslimiet van een half jaar blijft. Voor de losse cursussen blijft je account een half jaar bestaan vanaf datum van aanschaf. Ook van de ondersteuning kun je maximaal een half jaar gebruik maken.

Voor combinatie cursussen en het Next Level Business traject staat de tijdsduur bij de cursusinformatie vermeld.

Door goed de cursusbeschrijving en de leerdoelen (‘wat levert het je op?’) te bestuderen. Of ons een mail te sturen met de vraag of de cursus iets voor jou is.

Daarnaast dient onze aanpak je aan te spreken. Al onze cursussen zijn een combinatie van praktisch en bewustwording, waarbij de praktische zaken de meeste tijd zullen innemen en de bewustzijnsgroei de grootste impact zal hebben.

Die is bedoeld voor eigenaren, vennoten, DGA’s, managers en directeuren van MKB ondernemingen. In principe voor iedereen die een bepalende invloed in een onderneming uitoefent en zodoende het geleerde daadwerkelijk in de praktijk kan brengen.

Per cursus staat aangegeven voor welke branches en omvang MKB onderneming de cursus met name geschikt is. 

Wij staan garant voor onze cursussen en geloven er sterk in dat als je de cursus goed volgt je daar zeker profijt van gaat hebben. Het kan voorkomen dat de cursus toch niet helemaal is wat je ervan verwacht had. In dat geval bieden we bij de meeste cursussen een niet goed geld terug garantie.

Let op: Dit is uitsluitend van toepassing op de cursussen die deze garantie genoemd hebben. Dit is onderaan op de informatiepagina van de cursus zelf te vinden.

In het geval de cursus je niet bevalt stuur ons dan binnen 14 dagen een mailtje en wij storten het geld dan direct weer terug op je bankrekening. Mocht je twijfelen of de cursus iets voor je is, dan kun je ons ook altijd een mail sturen met de vragen die je hebt. 

Liever live coaching?

Onze online cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor ondernemers die het fijn vinden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met onze werk-zien-en denkwijze. Daarnaast kunnen de cursussen ook perfect als basis dienen voor een live-coaching. Heb je bijvoorbeeld na het volgen van de cursus nog moeite met het implementeren van de materie of vind je het simpelweg wel prettig om een sparringspartner te hebben die met je mee kan kijken en die je op een dieper niveau kan begeleiden? Bekijk onze live coaching mogelijkheden!

Niet goed? Geld terug!

Wij staan 100% garant voor deze cursus. Deze cursus bevat onze allerbeste inzichten die we zelf ook toepassen en ons al het nodige succes heeft opgeleverd. Wij weten zeker dat als jij dit ook toepast, jij ook de nodige stappen kunt zetten naar succesvol ondernemerschap.

Lukt het toch niet of is de cursus niet wat je had verwacht? Stuur ons dan binnen 14 dagen een mailtje en dan krijg je van ons 100% van de investering terug, zonder opgaaf van reden. Eerlijk toch?

Wij maken gebruik van cookies om je een goede website ervaring te kunnen bieden. Dat is prima!